Trefrösbullar

 

Såna här bullar är ganska vanliga i tyska bagerier och de blev väldigt bra, men jag tror att jag skulle ha penslat dem med mjölk istället för med vatten för att få finare färg på dem.

 Surdeg:

50 g rågmjöl

40 g vatten

2,5 g surdeg från "kylskåpsburken"

Låt stå 15 timmar i rumstemperatur (över natt).

Svälld deg:

50 g sesamfrön

50 g pumpakärnor

50 g solrosfrön

150 g vatten

4 g salt

Rosta frön och kärnor. Häll vatten och salt över dem när de är heta och rör om. Låt stå tills allt svalnat.

450 g vetemjöl

15 g jäst

12 g salt

10 g mjukt smör

10 g sirap

200 g vatten

Rör ihop alla beredningar/ingredienser. Knåda intensivt. Låt jäsa 60 - 80 minuter.

För varje bulle behöver man 3 delar. Jag hade 3 x 20 g, vilket var rätt lagom. Man skulle kanske kunna tänka sig 3 x 30 g också. Forma små bullar och doppa dem i mjölk/vatten och därefter i sesam, grovhackad solros-, eller pumpakärnor. Sätt dem 3 och 3 tätt och låt jäsa 30 minuter. Grädda i 250° och sänk efter ett tag till 230°. Tror 20 minuter var lagom.

Obs! P g a att fröna hade fått svälla så var konsistensen bra, inte alls smulig.

Kommentarer

Populära inlägg