Blå forell


Och om den inte blev så väldigt blå, så beror det på att vi köpte djupfrysta foreller, där det slemmiga skiktet som omger fisken hade förstörts. Man ska ha riktigt färsk forell om den ska bli blå.

Koka upp 1 liter vatten, litet soppgrönsaker, 250 ml vinäger, saften av en citron och 1 tsk salt. Lägg i forellerna, som sedan inte ska kokas, bara sjudas i 8 - 10 minuter. Naturlig och god smak. Serveras med potatis och sallad och kanske smält smör.


Den här restaurangen ligger inom Plöns slotts ägor. Här åt vi en trevlig fiskrätt som kallades fiskpraliner med rieslingrisotto och saffranssås. Pralinerna visade sig vara en sorts queneller eller fiskbullar på fin fiskfärs, friterade som små runda praliner. Den som kommer av båten i Kiel kan rekommenderas varmt att besöka området kring sjön Plön, ta en båttur, vandra i slottsparken och äta en prisvärd lunch.



Kommentarer

Populära inlägg