Efterrätt från Berlin


Den här efterrätten kallas Berliner Luft och den är rätt luftig. Det finns dock även andra varianter, t ex med vin. Man kan servera den med fruktsås och kanske grädde om man tycker att det saknas något, men här tog jag smultron från trädgården.

3 ägg, vitor och gulor för sig
125 g socker
saft av 1 citron
250 ml äpplejuice
4 blad gelatin
1 msk vaniljsocker
1 gnutta salt

Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt citronsaften. Värm upp äpplejuicen och smält gelatinet i den. När den börjar stelna, vilket kan ta ett tag, tillsätts äggulorna, samt de mycket hårt vispade äggvitorna, som man strött i salt och vaniljsocker under vispningen. Blanda ordentligt och häll gärna puddingen i vattensköljda skålar, så den kan stjälpas upp. Gör helst efterrätten dagen innan. En bra och lätt sommarefterrätt!

Kommentarer

Populära inlägg