Gaisburger Marsch


Den här maträtten har fått sitt namn från att kadetterna i Gaisburg brukade marschera iväg till krogen som serverade den underbara grytan i samma ögonblick som de fick ledigt från exercisen.

4 - 6 personer
800 g nötkött (bröst, bog eller Tafelspitz - rostbifflock)
2 - 3 märgben
salt
3 lökar
1 nejlika, 1 lagerblad
1 knippe sopprötter
500 g potatis
hackad gräslök
50 g smör
300 g Spätzle

Spola av kött och ben i kallt vatten och lägg dem i en stor kastrull och häll på 1, 5 l saltat vatten. Skala och halvera en lök, stoppa i lagerblad och nejlika. Gör i ordning soppgrönsakerna och skär dem i bitar. Koka upp allting. Sänk värmen och låt puttra ca 1,5 timme. Ta upp köttet och håll det varmt (skär det i mindre bitar) och tillsätt potatisklyftor och koka den i buljongen. Skär 2 lökar i ringar och stek dem. Tillsätt köttet, spätzle, gräslök och servera med stekt lök.


Kommentarer

Populära inlägg