Hollandaisegratinerad sparris
Jag ville testa hur det fungerade med att göra sparrishollandaisen i förväg och sedan gratinera den kokta sparrisen med den. Det gick väldigt bra. Till: skinka och potatis.
Sparrisskalen kokade jag först i 10 minuter och tog bort 1 dl till såsen innan jag kokade sparrisen, delvis med avstängd platta, ca 20 minuter.
Sparrishollandaise
2 schalottenlökar
1 tsk dragonvinäger
1 dl vitt vin
1 dl sparrisspad
1 tsk svartpeppar, hel
1 litet lagerblad
Hacka löken och koka ihop reduktionen tills det är ca 1 dl kvar. Sila och låt den svalna. Blanda med 4 äggulor i en skål. Vispa i vattenbad tills det tjocknar. Ta bort från värmen och häll i 150 g avsvalnat skirat smör, litet i taget. Smaka av med salt, ev. mera dragonvinäger och ev. (cayenne-)peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar