Kaiserschmarrn




Kaiserschmarrn är ett slags trasiga pannkakor från Wien, som är jättepoppis här:

För 1 - 2 portioner, beroende på hur hungrig man är:

15 g russin
1 msk rom
2 ägg, delade i gulor och vitor
15 g socker
1 tsk vaniljsocker
150 ml mjölk, 40 ml bubbelvatten (förbättrar konsistensen)
60 g mjöl
20 g smör
florsocker
ev en gnutta salt

Lägg russin i rom minst 30 minuter. Vispa gulor, socker, salt och vaniljsocker skummigt. Rör ner vätska och mjöl. Tillsätt russinen (utan rom). Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner försiktigt. Hetta upp smöret. Häll i smeten och stek på låg värme tills undersidan är lätt brynt. Slit den pösiga pannkakan i bitar och vänd hela tiden så den får fin färg. Servera med kompott eller äpplemos och pudra över florsocker.


Kyrkmålning med kor - dock ej av den berömda Angelica Kaufmann, som målat annat i kyrkan i Schwarzenberg

Kommentarer

Populära inlägg