Schmarrn till lunch
En populär efterrätt här i trakterna är Kaiserschmarrn, en sorts sönderriven pannkaka med t ex kompott. Det här är en icke-söt schmarrn-variant med rädissallad.
För salladen:
Rädisor, inlagda gurkor, skinka (rökt skinka var väldigt gott i), gräslök, samt i det här fallet även zucchini, finhackade och blandade med litet spad från gurkburken plus någon matsked olja.
För schmarrn - 4 portioner:
Sätt på ugnen på låg värme för varmhållning av den första omgången eller stek i två stekpannor.
Gräslök, finskuren
4 ägg, vitor och gulor för sig
salt
250 ml mjölk
125 g mjöl
smör att steka i
Det går absolut bäst att använda en beskiktad stekpanna.
Vispa ihop äggulor, salt och mjölk. Tillsätt mjöl och gräslök. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda i.
Stek på rätt låg värme ca 5 minuter. Dela sedan pannkakan i fyra bitar och vänd dem för att grädda dem ljusgula även på den andra sidan. Slit sedan sönder dem med två gafflar, stekspadar eller skedar och låt ev. tidigare inte gräddade ytor få kontakt med stekpannebottnen. Servera direkt med sallad och en klick gräddfil.
Kommentarer
Skicka en kommentar