Soppknödlar med skinka

När kocklärlingen höll på att öva för sina prov var det ständigt soppor och diverse klimpar som var aktuella. Jag har inte flyttat över alla från Prinsessornas kokbok, för en del var rätt tråkiga och otidsenliga. Men de här med skinka i är rätt trevliga.


För knödlarna finns det vid provet bara färskt vitt bröd att välja på och inget gammalt torrt som det ska vara, men det fungerar ändå.

75 g vitt formbröd med kanter
80 g skinka
1/2 lök (knappt)
1/2 msk smör
1/2 msk persilja, hackad
ev. 1 msk gräslök, klippt
1/2 ägg (vi tog 1 äggula)
75 ml mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk mjöl

Fräs hackad lök och skinktärningar i smöret. Eller om det är kokt skinka räcker det med att löken får koka upp i mjölken. Skär brödet i tärningar. Koka upp mjölken. Blanda ihop allt och låt dra 30 minuter. Forma 8 knödlar. Låt sjuda i saltvatten ca 10 minuter.

Koka upp buljongen, lägg i grönsakerna och låt dem bli varma. Servera i tallrikar och lägg ett par knödlar i varje tallrik.


Turckheim, Alsace

Kommentarer

Populära inlägg