Valnötskaka från Kissingen
Valnötskaka från Kissingen
Det här är en väldigt trevlig småkaka från södra Tyskland.
200 g mjöl
50 g malda valnötter
50 g socker
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 ägg
100 g smör
150 g rödavinbärsgelé (men jag tog kvitten-)
100 g mörk blockchoklad
ca 30 valnötsbitar
Blanda mjöl, nötter, socker, kanel och kardemumma och arbeta in det kalla smöret och ägget. Låt degen stå kallt i folie ca 30 minuter. Kavla ut degen ca 3 mm tunt och ta ut små rundlar på 3 cm med mått. Grädda i 180° ca 12 minuter på bakplåtsppper i mitten av ugnen. Låt svalna. Smält gelén och pensla den på hälften av kakorna. Lägg den andra hälften av kakorna ovanpå. Smält chokladen i vattenbad och droppa över. Lägg en bit valnöt på chokladen och låt allt stelna.
Kommentarer
Skicka en kommentar