Vinbärskaka med kvarg


Det här receptet är verkligen bra för röda vinbär. Nästa gång ska jag göra det med svarta vinbär och det blir säkert också gott!

Smuldeg:

150 g mjöl
80 g socker
1 msk vaniljsocker
100 g smör 

Blanda smuldegen och ställ in smulorna i kylen. Låt resten av smöret få rumstemperatur.

Deg:

120 g smör
120 g socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
100 g mjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smöret poröst med socker och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar kant.

Fyllning:

300 g kvarg / kesella
100 g florsocker
2 ägg
1 msk vaniljpudding/sås/pulver eller stärkelse
200 g röda vinbär

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ihop gulor, kvarg, florsocker och puddingpulver. Blanda i äggviteskummet. Rör till sist ner vinbären. Bred ut krämen över sockerkaksbottnen. Strö smuldegen över. Grädda i 180° i minst 45 minuter. Låt svalna i formen! Jättegott!




Kommentarer

Populära inlägg