Knödelsallad med skinka



Receptet för knödel, gjorda på bröd, finns t ex även här. Men faktum är att man kan köpa dem som halvfabrikat och det kan vara praktiskt ibland. För det här receptet skulle det helst vara fläsk i dem, men om man köper halvfabrikat går det inte. Annars är det här ett typiskt sätt att göra åt överblivna knödlar.

För knödel:
4 småfranska från dagen innan, ca 350 g
125 ml uppvärmd mjölk
50 g fläsktärningar
1 tsk hackad persilja
3 ägg
salt, muskot, peppar

Skär brödet i tunna skivor, häll över mjölken och låt dra. Stek under tiden fläsket och tillsätt det med fettet. Sammanlagt ska brödet få suga upp vätskan minst 15 minuter, se även andra recept. Knåda i ägg och persilja och krydda. Forma 6 bollar med fuktiga händer och lägg dem i lätt kokande saltat vatten. Låt dem sjuda, men inte koka ca 15 minuter. Obs! De kan koka sönder, var försiktig! Ta upp dem.

Sallad:

100 g lufttorkad skinka
1 vit eller röd lök
ruccola
2 msk smör
3 msk vitvinsvinäger
2 msk het köttbuljong
6 msk olja
salt, peppar, gräslök

Skär knödlarna i skivor och stek dem i smör. Hacka löken. Förbered ruccolan. Blanda vinäger, buljong och olja, smaka av och häll över knödlarna och löken. Rör om. Blanda sedan även med ruccolan och servera med skinkan. Strö gärna över gräslök.



Kommentarer

Populära inlägg