Klassiska tyska russinbullar

 


100 g russin

15 g brun rom

Låt svälla, helst över natt.

500 g vetemjöl special

285 g mjölk

110 g socker

35 g uppvispat ägg

27 g jäst

10 g salt

20 g rivet citronskal

85 g smör

Arbeta ihop allt utom smör och russin. Knåda inte riktigt färdigt. Tillsätt smör. Knåda väl. Tillsätt russin. Låt jäsa 1 - 1,5 timmar i rumstemperatur och därefter i kylskåp över natt. Ta ut ur kylskåpet och låt degen få rumstemperatur. Knåda igenom och låt jäsa 30 minuter. Ta ut bitar på 80 g (ca 14 st.). Forma bullar av valfri form. Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa 30 minuter. Pensla en gång till. Ställ in i kylskåp så bullarna blir kalla och lättare att snitta. Skär önskat mönster och grädda i 250° mitt i ugnen 10 minuter, sänk till 225°, täck ev. över med bakplåtspapper och grädda 5 minuter till.

Kommentarer

Populära inlägg