Flädle in Aspik - Pannkakssylta - Tapas från Schwarzwald



I sydvästra Tyskland brukar man steka pannkakor, skära dem i strimlor och lägga i klar grönsakssoppa. Här är en variant ur en bok med Tapas från Schwarzwald. Man fyller formen med strimlad pannkaka, gräslök, kokta ärter och små kokta kuber av morot och häller buljong med gelatin över och låter de små syltorna stelna minst fyra timmar, helst över natt, i kylskåp. Till detta serverar man en remouladsås.

Till Flädle (det är diminutiv av Fladen, som betyder något platt, t ex Brotfladen = brödkaka, Kuhfladen = Komocka) / pannkakor

90 g mjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
180 ml mjölk
50 ml öl

Vispa ihop en pannkakssmet och låt den dra minst en halvtimme. Grädda tunna pannkakor, rulla ihop dem och skär dem i strimlor.

500 g buljong och 7 blad gelatin (jag hade i 8)
Man kan nog smaksätta antingen pannkakorna eller buljongen ordentligt, för jag tyckte att smaken var litet för mesig.

Remouladsåsen består av majonnäs med hackad ättiksgurka, lök, kapris, ägg och med örter och tabasco i.

Kommentarer

Populära inlägg