Bayersk vitkål


För det mesta serverar man surkål till blod- och leverkorv (slaktarn), men min surkål är inte färdigsyrad än. Däremot hade jag ett halvt kålhuvud kvar i kylen, som jag tillagade på bayerskt sätt. Det är ett väldigt bra recept. Till korven serverade jag också hemgjort potatismos och stekta äpplen på en uppvärmd rest av rödbetsspegeln från gårdagen. Ett recept som ingår i utbildningen till kock.

1 kg vitkål
100 g rökt fläsk / bacontärningar
100 g lök
40 g ister
3 dl köttbuljong

Fräs hackad lök och bacontärningar i ister och karamellisera med socker. Häll på ett par matskedar vinäger och låt koka in. Tillsätt strimlad vitkål och buljong. Krydda med kummin, salt och peppar och låt koka under lock tills det blir färdigt. Smakar ännu bättre uppvärmt dagen efter.


Kommentarer

Populära inlägg