Knödel på hälften/hälften


I den andra bloggen finns här ett recept på fylld anka, men jag tar bara med potatisknödeln här. Den är gjord på hälften råriven och hälften kokt potatis.

Kroppkaka på hälften kokt och hälften rå potatis gjorde sedan kocklärlingen. Väldigt bra recept också. P g a fyllningen smakar de smör! För sex personer (han gjorde hälften):
1, 25 kg potatis (mjölig eller halvmjölig)
4 skivor vitt formbröd, tärnat och stekt i smör
125 g potatismjöl
1 ägg
1 dl mjölk
salt, muskot

Koka hälften av potatisen och mosa den. Riv den andra hälften fint och pressa ur vätskan. Blanda den med potatismjölet i potatismoset och rör sedan i ägg och mjölk (då kocklärlingen gjorde halva receptet tog han bara 1 ägg och ingen mjölk). Forma till 6 stora bollar eller flera små. Gör sedan en grop i bollarna. Lägg i de stekta brödtärningarna (eller så mycket som får plats) och stäng till kroppkakorna igen. Arbeta med fuktiga händer så knödlarna stängs till bra. Sjud dem i saltat vatten ca 20 minuter. De får inte koka.

Kommentarer

Populära inlägg