Pizzastrudel


Här gjorde jag nedanstående recept igen, men jag delade upp degen i fyra bitar för att få mindre och smalare bitar till en fest. Det går att servera pizzastrudeln kall. Nackdelen med att dela upp degen är att man har nästan 4 ggr så mycket jobb. Dock är det lättare att hantera mindre bitar strudeldeg. Men jag penslade inte botten med smör utan bredde över passerade tomater, kryddade med salt, peppar, oregano och basilika, strödde över ströbröd för att den skulle suga upp fukt, lade på två rader salami längst ner, strödde över hackad lök, paprika, samt majskorn och ost. Osten strödde jag även längre upp på degen. Så här blev resultatet bättre.


Och in i frysen med all pizzastrudel skuren i bitar!





Strudel är en väldigt smart rätt, för den räcker långt. Ska man baka pizza till flera, får man ju stå vid spisen medan de andra äter. Det här receptet var rätt bra, hur god, beror i princip på hur god salamin/skinkan är.


Samma strudelrecept som vanligt. 

250 g finskuren salami/skinka
1 burk majs, väl avdroppad
1 - 2 paprikor i lämplig färg, t ex grön, när man har gult och rött i fyllningen redan
2 finhackade lökar
200 g riven ost
100 ml passerade tomater
oregano/basilika, ev salt och peppar

Blanda allt utom tomaterna och bred ut på degen, som penslats med smör som vanligt (man kan ju ta olivolja kanske i det här fallet, men det har jag inte testat). Fördela tomaterna på fyllningen, vik över kanterna och rulla ihop i vanlig ordning. Pensla strudeln med smör. Grädda i ca 200° i en halvtimme ungefär.


Den här strudeln var också jättegod! Grundrecept här

Fyllningen bestod av
en slatt överbliven tomatsås att bottna med
200 g finskuren kokt skinka
1/2 fint skuren purjo
1/2 röd, dito grön, dito gul paprika, finskurna
150 g riven ost (gouda)

Till detta blev den en örtsås på ca 2 dl gräddfil 1 dl crème fraîche, samt örter förstås.



Kommentarer

Populära inlägg