Christines österrikiska vallmofrötårta



Christine bakade den här kakan till en församlingsfest och den blev otroligt populär. Hon gav mig receptet och nu har jag testat det. Fantastiskt gott! Nötterna är bara som dekoration. Gör kakan i god tid, 2 - 3 dagar i förväg. Dagen efter ska den fyllas och glaseras.

60 g mörk blockchoklad ska smältas i vattenbad och blandas med
160 g smör. Vispa detta pösigt. Blanda i
6 äggulor och
140 g florsocker, litet i taget. Rör ner
160 - 200 g malda vallmofrön, obs de måste vara malda. Vänd ner
6 hårt vispade äggvitor.

Lägg bakplåtspapper i botten av formen och grädda 45 minuter i 180°.

Nästa dag delas kakan i två bottnar. Smält aprikossylt och bred över den understa botten. Lägg på den översta botten. Smält
80 g mörk blockchoklad och
40 g smör.
Eventuellt kan man blanda i ytterst litet hett vatten 1/2 - 1 tsk.

Bred chokladen över kakan. Det är kanske litet snålt med glasyr, men det kanske skulle ha räckt för en något mindre och högre kaka.

Kommentarer

Populära inlägg