Bayersk skinkstek på karré
Här används den som kallskuret, men spadet blev väldigt gott och det ska jag göra sås på till resterna.
1-2 kg fläskkarré på bit utan ben och svål
1-2 tsk salt
1-2 tsk peppar (okej, jag fegade ur och tog snarare kryddmått)
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk kummin
2 tsk osötad senap
1 msk olja till stekningen
2 morötter i bitar
1 stor lök i fyra bitar
1/8 selleri i bitar
1 bit purjolök
vatten
Sätt ugnen på 180°. Gnid in köttet med samtliga kryddor och bryn det runt om. Låt grönsakerna brynas litet också. Lägg allt i en ugnsfast form. Lös upp bottensatsen i pannan med 250 ml hett vatten och häll över köttet. Låt nu köttet stå i ugnen 2,5 - 3 timmar tills den uppnår 75 - 80° inuti. Häll på ytterligare en del vatten, 250 ml i taget tills det blir lagom mycket sky och ös med skyn ibland.
Kommentarer
Skicka en kommentar