Kvitten- eller äppelcannelloni från Schweiz
Ansa, skala och kärna ur frukten och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk med 1/2 dl vatten, 1/2 dl socker, 1/2 vaniljstång, urskrapad, 1 kanelstång och en stor bit riven färsk ingefära. Ta sedan bort vanilj- och kanelstång, mixa. Låt svalna. Blanda blandningen med ca 60 g lämpliga grovhackade kex (här stod det såna där långa italienska kex, men jag tog mandelbiskvier) och 1 uppvispat ägg.
Blanda 2 msk stärkelse, 2 msk socker, 3 dl grädde och 4 dl mjölk och koka upp till en redning medan du rör. Smaksätt med citronskal eller annan citronsmak.
Spritsa fruktfyllningen i ca 8 köpta cannelloni. Häll hälften av såsen i en ugnsfast form. Lägg i cannelloni och häll på resten av såsen. Strö över litet brunt socker, hackad pistasch och grovhackade kex av samma sort som rullarna fyllts med. Gratinera ca en halvtimme i 200°
Servera het eller ljummen.
Kommentarer
Skicka en kommentar