Leverspätzle som i Schwaben


500 g lever
4 ägg
250 g mjöl
3 msk mejram
salt, peppar

Mixa levern och passera den gärna. Blanda i ägg och kryddor, samt mjölet sist. Det ska inte vara en så fast spätzlesmet. Koka upp saltvatten och gör spätzle på vanligt sätt (jag använder hyvel), men om smeten är lös nog, så kan man bara hälla den genom durkslag med stora hål eller liknande, rakt ner i det kokande vattnet. Ta upp med hålslev. Om maten ska serveras senare så lägger man spätzlen direkt i kallt vatten, tar upp, låter droppa av, blandar med litet olja och lägger i en skål eller fryspåse. Sedan hettar man upp spätzlen i smör eller buljong före servering.

Traditionellt serveras leverspätzle i god buljong eller med knaperstekt lök och sallad.

Jag gjorde en liten sats på kycklinglever, men oftast tar man annan lever.

Kommentarer

Populära inlägg