Kvittenefterrätt för herrarna i Freiburg
Det här är en variant av päron i rödvin eller lingonpäron, och om man inte har äkta kvitten, så går det nog bra med äpplen eller päron. Receptet ska vara populärt bland herrarna i Freiburg, tja, vem vet?
Serveras med vispgrädde. Fast vaniljglass var också gott till.
4 kvitten
250 ml rödvin
250 g socker
1 tsk nejlikor
1 kanelstång
100 ml vatten
Torka av luddet på kvittenfrukterna, skär dem i halvor eller i fjärdedelar. Skala dem inte! Ta dock bort kärnhuset. Häll hälften av sockret i en ugnsfast form och lägg frukterna ovanpå med skalet uppåt. Häll över vin och vatten och lägg i kanelstång och nejlikor. Häll resten av sockret ovanpå. Grädda i 200°. Enligt receptet 1 timme, men de var färdiga långt innan, kanske efter 30 minuter. Låt kallna. De går bra att frysa in i portioner. Efterrätten serveras kall. Jättegott!
Kommentarer
Skicka en kommentar