Millefeuille - rosa pannkakstärningar med forellkräm - Tapas från Schwarzwald
Pannkakstärningarna såg mycket bättre ut när de skars igenom efter att ha dragit! F ö blev pannkaksskiktet ev. något ljusare och fiskkrämen rosa.
Pannkakor:
100 g mjöl
150 ml rödbetssaft
1/2 tsk salt
2 ägg
Gör en pannkakssmet, låt den vila kallt en halvtimme, rör om och grädda pannkakor.
Forellkräm:
1 rökt forellfilé utan ben
200 g färskost, typ Philadelphia
dill, citronsaft, salt, peppar (efter smak)
Mixa fisken med övriga ingredienser.
Om man har en bra kniv, så är det väl smartast att göra som i boken, breda varje pannkaka, lägga på nästa och till sist skära kuber 3 x 3 cm. Jag var litet osäker, så jag skar ut en hel massa fyrkanter och bredde dem allihop, samt staplade. Det fungerade dock någorlunda att jämna kanterna med en fuktig kniv. Men vad man ska göra är att inte skära dem förrän efter att de har dragit ett par timmar. Då går det hur bra som helst. Fotot är taget vid tillagningen. Tyvärr blev det inget foto när vi kom hem hungriga och plockade fram tärningarn ur kylskåpet.
Garnering:
Blanda crème fraîche med pepparrot och lägg på antingen en snygg forellbit med dill eller en valnöt. Fördelen med valnöt är att man kan lägga folie på, utan att den kommer åt något fuktigt.
Snyggt och gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar