Machésalladmousse med knaprig skinka
150 g machésallad
50 ml grädde/mjölk
200 g färskost av philadelphiadtyp
2 blad gelatin
1 msk citronsaft
salt och peppar
8 skivor lufttorkad skinka från Schwarzwald (eller bacon)
8 mycket tunt skivat vitt bröd för den som orkar ta fram fritösen
Tvätta salladen noggrant och koka den 5 minuter i saltat vatten. Doppa den snabbt i iskallt vatten för färgens skull och pressa ut vattnet. Mixa med grädde/mjölk.
Blötlägg gelatin och smält den med citronsaften på låg värme. Blanda i klickar av färskost och rör hela tiden, så att inte klumpar bildas. Tillsätt den hackade salladen. Smaka av. Antingen kan man låta moussen stelna i lämpliga portionsformar eller vid serveringen ta ut s k nocken med hjälp av två matskedar. Låt stelna minst 4 timmar i kylskåp, gärna över natt.
Stek skinkan knaprig och tyng därvid ner den med en kastrull ovanpå en bit bakplåtspapper, så att den förblir platt. Alternativt bacon. Det bästa sättet att få knaprig bacon är att mjöla den och lägga den i kall stekpanna och sätta på värmen efteråt.
Fritera brödskivorna om du har en fritös tillgänglig. Man kan även äta baguette till.
Ur Tapasboken från Schwarzwald
Kommentarer
Skicka en kommentar