Campingbullar från den tyska kusten
Det här receptet är från Ploetzblog.de
Tydligen ska det vara en gammal klassiker från campingplatsernas kiosker. De innehåller pärlsocker och är rätt så söta.
Fördeg:
mindre än 160 g vetemjöl special
mer än 80 g kall standardmjölk
4 g jäst
(d v s proportionerna stämde inte så bra)
Blanda ihop och låt jäsa i kylskåp över natt.
Deg:
Fördegen
240 g vetemjöl special
40 g socker
100 g kylskåpskall mjölk
32 g ägg (kallt), ca ett halvt
6 g salt
60 g kallt smör
60 g pärlsocker
Rör ut strösockret i mjölken och tillsätt allt annat utom smör och pärlsocker. Knåda väl. Tillsätt smöret och knåda vidare. Låt degen jäsa 90 minuter i rumstemperatur. Knåda degen igen, halvera den och arbeta in pärlsockret i den ena hälften av degen. Gör nu små bollar på 45 g. Platta ut bollarna som inte innehåller pärlsocker och lägg de bollar som gör det ovanpå plattorna. Vik plattorna runt omkring bollarna. Knip ihop skarvarna och låt bullarna jäsa med skarven uppåti 3,5 timmar i rumstemperatur. Skydda dem från uttorkning! Vänd därefter bullarna, pensla dem med ägg, skär ett djupt kryss och häll pärlsocker ovanpå. Grädda i 220°, sänk till 200°, sammanlagt ca 16 minuter med ånga.
Kommentarer
Skicka en kommentar