Campingbullar från den tyska kusten

 

Det här receptet är från Ploetzblog.de

Tydligen ska det vara en gammal klassiker från campingplatsernas kiosker. De innehåller pärlsocker och är rätt så söta.

Fördeg:

mindre än 160 g vetemjöl special 

mer än 80 g kall standardmjölk

4 g jäst

(d v s proportionerna stämde inte så bra)

Blanda ihop och låt jäsa i kylskåp över natt.

Deg:

Fördegen

240 g vetemjöl special

40 g socker

100 g kylskåpskall mjölk

32 g ägg (kallt), ca ett halvt

6 g salt

60 g kallt smör

60 g pärlsocker

Rör ut strösockret i mjölken och tillsätt allt annat utom smör och pärlsocker. Knåda väl. Tillsätt smöret och knåda vidare. Låt degen jäsa 90 minuter i rumstemperatur. Knåda degen igen, halvera den och arbeta in pärlsockret i den ena hälften av degen. Gör nu små bollar på 45 g. Platta ut bollarna som inte innehåller pärlsocker och lägg de bollar som gör det ovanpå plattorna. Vik plattorna runt omkring bollarna. Knip ihop skarvarna och låt bullarna jäsa med skarven uppåti 3,5 timmar i rumstemperatur. Skydda dem från uttorkning! Vänd därefter bullarna, pensla dem med ägg, skär ett djupt kryss och häll pärlsocker ovanpå. Grädda i 220°, sänk till 200°, sammanlagt ca 16 minuter med ånga.

Kommentarer

Populära inlägg