Dinkelrågbröd
Det här fullkornsbrödet smular inte och kommer från Ploetzblog.
500 g dinkelfullkornsmjöl
125 g rågmjöl (inte fullkorn)
500 g vatten 25°
3 g jäst
13 g salt
Rör ihop med sked. Låt stå i 20° i 2 timmar och vik från alla håll varje halvtimme. Ställ in i kylskåp i 40 timmar, men ta ut degen efter halva tiden och tryck ihop degen med knogen. Forma degen efter 40 timmar i kallt tillstånd. Brödet skulle egentligen vara avlångt, men jag har ingen avlång jäskorg (jag har ingen jäskorg alls faktiskt, men det fungerar med vanliga runda formar och mjölad duk). Undersidan ska vara uppåt. Jäs 2 timmar i 24°. Stjälp upp på upphettad baksten och snitta. Grädda 1 timme med ånga. Börja med 250° och sänk allteftersom till 210°.
Kommentarer
Skicka en kommentar