Trefrösbullar
Såna här bullar är ganska vanliga i tyska bagerier och de blev väldigt bra, men jag tror att jag skulle ha penslat dem med mjölk istället för med vatten för att få finare färg på dem.
Surdeg:
50 g rågmjöl
40 g vatten
2,5 g surdeg från "kylskåpsburken"
Låt stå 15 timmar i rumstemperatur (över natt).
Svälld deg:
50 g sesamfrön
50 g pumpakärnor
50 g solrosfrön
150 g vatten
4 g salt
Rosta frön och kärnor. Häll vatten och salt över dem när de är heta och rör om. Låt stå tills allt svalnat.
450 g vetemjöl
15 g jäst
12 g salt
10 g mjukt smör
10 g sirap
200 g vatten
Rör ihop alla beredningar/ingredienser. Knåda intensivt. Låt jäsa 60 - 80 minuter.
För varje bulle behöver man 3 delar. Jag hade 3 x 20 g, vilket var rätt lagom. Man skulle kanske kunna tänka sig 3 x 30 g också. Forma små bullar och doppa dem i mjölk/vatten och därefter i sesam, grovhackad solros-, eller pumpakärnor. Sätt dem 3 och 3 tätt och låt jäsa 30 minuter. Grädda i 250° och sänk efter ett tag till 230°. Tror 20 minuter var lagom.
Obs! P g a att fröna hade fått svälla så var konsistensen bra, inte alls smulig.
Kommentarer
Skicka en kommentar