Tyska potatisbrödflätor

 

Mycket bättre än receptet på potatisbrödbullar på potatismospulver som jag testade för ett tag sedan.

150 g kokta potatisar, väl mosade och passerade

100 g mjölk

100 g vetemjöl special

10 g jäst

Knåda intensivt och låt vila 60 - 90 minuter

400 g vetemjöl special

75 g mjukt smör

1 g muskot

15 g salt

225 g mjölk

Det blir två flätor. Dela den ganska lösa degen i 6 bitar à ca 250 g och forma strängar. Pudra över rågmjöl och forma till flätade bröd. Lägg ut brödformar med bakplåtspapper och låt flätorna jäsa upp och ner. Sätt ugnen på 250°. Jag hettade upp pizzastenen och vände sedan ned flätorna ur formarna. Sänk temperaturen till 200°. Strö eventuellt över mer rågmjöl före gräddningen. Ca 35 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg