Tyska potatisbrödflätor
Mycket bättre än receptet på potatisbrödbullar på potatismospulver som jag testade för ett tag sedan.
150 g kokta potatisar, väl mosade och passerade
100 g mjölk
100 g vetemjöl special
10 g jäst
Knåda intensivt och låt vila 60 - 90 minuter
400 g vetemjöl special
75 g mjukt smör
1 g muskot
15 g salt
225 g mjölk
Det blir två flätor. Dela den ganska lösa degen i 6 bitar à ca 250 g och forma strängar. Pudra över rågmjöl och forma till flätade bröd. Lägg ut brödformar med bakplåtspapper och låt flätorna jäsa upp och ner. Sätt ugnen på 250°. Jag hettade upp pizzastenen och vände sedan ned flätorna ur formarna. Sänk temperaturen till 200°. Strö eventuellt över mer rågmjöl före gräddningen. Ca 35 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar