Fyrkornsbröd

 

Ett bra recept.

50 g hirskorn

175 g vatten

Koka hirsen ca 10 minuter. Kolla vikten efteråt och fyll på med mer vatten. Koka upp.

50 g bovetemjöl blandas i.

Surdeg:

75 g rågfullkornsmjöl

4 g surdeg

75 g vatten

Rör ihop och låt jäsa i rumstemperatur över natt.

Huvuddeg:

Hirs- och bovetedeg

Surdeg

75 g fint rågmjöl

250 g vetemjöl special

11 g salt

10 g jäst

130 g vatten

Arbeta väl. Vid 27 - 28° degtemperatur 60 minuters jäsning, annars mer. Forma en rund limpa. Pensla med vatten och doppa i krossade hirskorn. Jäs 40 minuter och grädda 45 minuter. Börja med 250° och sänk till 220°.

Kommentarer

Populära inlägg