Fyrkornsbröd
Ett bra recept.
50 g hirskorn
175 g vatten
Koka hirsen ca 10 minuter. Kolla vikten efteråt och fyll på med mer vatten. Koka upp.
50 g bovetemjöl blandas i.
Surdeg:
75 g rågfullkornsmjöl
4 g surdeg
75 g vatten
Rör ihop och låt jäsa i rumstemperatur över natt.
Huvuddeg:
Hirs- och bovetedeg
Surdeg
75 g fint rågmjöl
250 g vetemjöl special
11 g salt
10 g jäst
130 g vatten
Arbeta väl. Vid 27 - 28° degtemperatur 60 minuters jäsning, annars mer. Forma en rund limpa. Pensla med vatten och doppa i krossade hirskorn. Jäs 40 minuter och grädda 45 minuter. Börja med 250° och sänk till 220°.
Kommentarer
Skicka en kommentar