Klassiska tyska russinbullar
100 g russin
15 g brun rom
Låt svälla, helst över natt.
500 g vetemjöl special
285 g mjölk
110 g socker
35 g uppvispat ägg
27 g jäst
10 g salt
20 g rivet citronskal
85 g smör
Arbeta ihop allt utom smör och russin. Knåda inte riktigt färdigt. Tillsätt smör. Knåda väl. Tillsätt russin. Låt jäsa 1 - 1,5 timmar i rumstemperatur och därefter i kylskåp över natt. Ta ut ur kylskåpet och låt degen få rumstemperatur. Knåda igenom och låt jäsa 30 minuter. Ta ut bitar på 80 g (ca 14 st.). Forma bullar av valfri form. Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa 30 minuter. Pensla en gång till. Ställ in i kylskåp så bullarna blir kalla och lättare att snitta. Skär önskat mönster och grädda i 250° mitt i ugnen 10 minuter, sänk till 225°, täck ev. över med bakplåtspapper och grädda 5 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar