Linfröbullar
En tysk bageriklassiker. 12 stycken.
55 g fullkornsrågmjöl
40 g fullkornsvetemjöl
30 g linfrön
10 g vit sesam
40 g havregryn
270 g vatten
Rör ihop allt och koka upp tills massan tjocknar och låt svalna till rumstemperatur.
380 g vetemjöl special
20 g jäst eller 10 g om degen får jäsa i kylskåp över natt
10 g honung
15 g smör
12 g salt
150 g kallt vatten
Blanda den uppkokta massan och allt annat och knåda väl i maskin. Låt jäsa 20 minuter i rumstemperatur resp. i kyl över natt. Ta ut bitar på 90 g, forma runda bullar och låt jäsa 30 minuter. Kavla ut till plattor på 20 cm i diameter. Rulla ihop med kanten nedåt. Pensla med vatten (här: mjölk för bättre färg) och doppa i sesamfrön. Låt jäsa 30 minuter. Grädda 15 - 17 minuter (minst) med ånga i 250°, sänk eventuellt temperaturen.
Kommentarer
Skicka en kommentar