Nötschmarrn med kompott
Ovan en bild på resterna. Men även om schmarrn aldrig är så tjusigt på foton, så är det gott.
Här fuskade jag till det och gjorde allt i ugn.
50 g rostade och malda hasselnötter
50 g dito valnötter
4 ägg
70 g socker
1 krm kanel
1 krm nejlika
1,2 dl mjölk
1 krm salt
60 g mjöl
50 g smör
1 msk socker
Sätt ugnen på 160°. Dela vitor och gulor. Vispa gulorna poröst med 20 g socker, kanel och nejlikor och tillsätt sedan mjölk. Vispa vitorna med en gnutta salt och tillsätt resten av sockret allt eftersom efter ett tag. Blanda äggulekräm, malda nötter och äggvita försiktigt och sikta över mjöl och vänd ner. Smält smöret med 1 msk socker i en vid form (karamellisera helst på spis) och bred ut massan. Detta gjorde jag i ugn litet som en ugnspannkaka istället för på spisen. När den verkade vara rätt så färdig tog jag två skedar/gafflar och slet isär den till klumpar (schmarrn) och gräddade den färdig.
Servera med florsocker och med t ex plommon- eller körsbärskompott till.
Kommentarer
Skicka en kommentar